Sustav akrilnih boja

Što je acrylcolor?

Tijekom  koekstruzije u jednom postupku se nerazdvojivo spajaju bijelo PVC-osnovno tijelo i akrilno staklo u boji (PMMA). Stapanjem dvaju materijala dobiva se svilenkasto mat boja vanjske površine profila, koja je postojana na vremenske utjecaje.

Postojan desetljećima

Skoro 30 godina GEALAN u postupku koekstruzije proizvodi acrylcolor profile. Uporabom ove tehnike GEALAN postavlja mjerila, zato jer se bitno razlikuje od ostalih postupaka nanošenja boje. Koekstruzija jamči nenadmašiva svojstva i dugoročnu postojanost boja. Prozori iż acrylcolor profila zadovoljavaju stoga najviše tehničke i funkcionalne zahtjeve.

Čak i neobični zahtjevi za boje, ili oni specifični za neke regije, nama ne predstavljaju problem. Za svako okruženje postoji odgovarajuća boja. Od čisto bijele do moderne srebrne, dostupne su sve boje. Boje ispitane na postojanost kao i prema RAL-u.

Princip koekstruzije

Pri koekstruzijskom postupku bojenja međusobno se u jednom radnom postupku spajaju bijelo PVC-osnovno tijelo i akrilno staklo u boji (PMMA). Akrilno staklo je visokovrijedan proizvod koji je kvalitetu dokazao posebice u auto-industriji (koristi se za izradu stražnjih svjetala na automobilima) i arhitekturi interijera. PVC profil ima funkciju podloge, a sloj pleksiglasa osigurava boju profila.

Jedinstvena površinska struktura

Poliranje akrilnog sloja stvara ne samo jedinstvenu površinsku strukturu, nego daje i mat-sjaj. Ovaj visoko kvalitetan završni postupak jedinstven je na tržištu prozora u boji.

1 Smjesa bijelog PVC-a dovodi se na glavni ekstruder

2 Preko jednog koekstrudera se dovodi smjesa akrila u boji

3 U alatu za koekstrudiranje se obje tekuće smjese nerazdvojivo spajaju

4 Kako bi se postigao sjaj boje, površina profila polira se brusilicom

Vanjski sloj akrilnog stakla dvostruko je tvrđi od PVC-površine bijelih prozora. Odlikuje ga izuzetna otpornost na ogrebotine i postojanost na vremenske utjecaje. Glatka, neporozna, mat  površina neosjetljiva je na prljavštinu. Sloj akrilne boje ne može se oljuštiti ili otkinuti od podloge. Acrylcolor prozore gotovo da i ne treba održavati te se izuzetno lako njeguju.